Sessies

PLENAIR
09:30 - 09:40

Opening door dagvoorzitter Piet-Hein Peeters

PLENAIR
09:40 - 10:20

Sociaal intelligente robots

Wetenschapper Vanessa Evers onderzoekt als professor bij het Human Media Interaction Lab (Universiteit Twente) de sociale kant van robots en ze weet alles over de invloed van robots op onze samenleving. Haar vakgebied richt zich op sociale intelligentie en robotica. Hoe kunnen mensen en organisaties samenwerken met robots, hoe worden we partners met robots en welke processen spelen daarbij een rol? Vanessa gaat in op de belangrijkste technologische veranderingen in de toekomst op het gebied van robotica: wat betekent dit voor de (bedrijfs)processen en wie bewaakt de grenzen?

 • Sociale relatie tussen mens en computer realiseren
 • De acceptatie van robots in een alledaagse werk-omgeving
 • Hoe kunnen we robotische oplossingen beter laten integreren in onze maatschappij?
 • Wat betekenen sociaal intelligente robots voor werk in de toekomst?

Lees ook
Vanessa Evers 'Robots gaan ons leven veraangenamen’

Vanessa Evers

Prof. Dr. Vanessa Evers, Hoogleraar sociale robotica, Universiteit Twente. Vanessa studeerde bedrijfsinformatica aan de Universiteit van Amsterdam en de University of New South Wales, Sydney. Ze promoveerde aan de Open Universiteit in Engeland. Ze werkte voor de Boston Consulting Group, de UvA, Stanford en is nu hoogleraar en directeur van het DesignLab aan de Universiteit van Twente. Vanessa Evers was één van de 140 expertsprekers bij het World Economic Forum 2016 in Davos, met als hoofdthema de -grote veranderingen als gevolg van de- 4e industriële revolutie die ons leven, ons werk en onze relaties zal beïnvloeden.

PLENAIR
10:20 - 11:00

(Proces)management in Singularity

Om ons heen zien we exponentiële, technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Onze wereld verandert in rap tempo. Wat betekenen exponentiële technologische ontwikkelingen voor (proces)management? Hoe organiseren we Het Nieuwe Normaal? En wat betekent dit voor u als procesmanager?

 • Wat verstaan we onder singularity en welke belangrijke technologische ontwikkelingen drijven ons daartoe?
 • Welke consequenties heeft dit voor organisaties en managers: is de bekende Deming-cirkel nog wel toepasbaar en zo niet, is er een alternatief?
 • En wat betekent dit nu in de basis voor procesmanagers?

Lees ook
Digitale transformatie vereist een ‘reset’ in het managementdenken

Stephan van den Broek

drs. Stephan van den Broek RA RC is partner bij Management Meets Singularity en verbonden aan Koenen en Co. Samen met Prof. dr. Tjeu Blommaert schreef hij het boek Management in Singularity. Hij werkte 15 jaar voor DSM in binnen- en buitenland waarin hij zich een tijdlang bezighield met risicomanagement en procesverbetering.

PLENAIR
11:30 - 12:10

Building Tribes: ready for transformation

Hoe maakt u van uw organisatie een tribe die klaar is voor transformatie, verandering omarmt en gebruik maakt van besluitvorming die past bij de digitale revolutie. We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen, maar zijn het even vergeten in onze gebouwen van beton. Danielle neemt u mee op reis en laat u met andere ogen kijken naar uw eigen organisatie en de digitale revolutie.

 • Het nieuwe werken moeilijk? Kijk de kunst af bij Nomadische Volkeren
 • De procesmanager als magiër; leer de magie van het vak
 • Bricks, Bytes and behaviour… vergeet het laatste niet
 • Tribaal leuk digitaliseren; na deze lezing weet u hoe!

Danielle Braun

Danielle (auteur De Corporate Tribe, managementboek van het jaar 2016) belicht de menskant: samenwerken, werken in groepen, cultuurverandering; hoe omgaan met veranderingen: meer info

PLENAIR
14:20 - 15:00

Anders omgaan met risico’s in de digitale wereld

Organisaties worden in rap tempo digitaal werkende organisaties. Hierbij gaat het niet alleen om andere inrichting van systemen. Hele (werk)processen gaan over de kop, met de bijbehorende competenties. Dit alles brengt volop onzekerheden met zich mee en traditioneel risicomanagement is hiervoor géén oplossing. Hoe gaat u wel effectief om met de (nieuwe) onzekerheden en risico’s van digitale werkprocessen?

 • Waarom is traditioneel risicomanagement over de datum?
 • Risicosturing in (digitale) processen; een aantrekkelijk alternatief
 • Wat vraagt dit van u én de organisatie?
 • Vijf accentverschillen om morgen mee aan de slag te gaan

Lees ook
Blog Martin van Staveren Zuid-Korea’s Past Top Model

Martin van Staveren

Dr.Ir. Martin van Staveren MBA is adviseur/eigenaar van VSRM. Hij helpt organisaties in diverse sectoren met risicogestuurd werken. Martin is daarnaast kerndocent, onder andere aan de postacademische masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente. Hij promoveerde op het implementeren van risicomanagement in organisaties. Hij is auteur van Risicogestuurd Werken in de Praktijk.

PLENAIR
15:30 - 16:10

Succesvol digitaal transformeren

Wehkamp is een aansprekend voorbeeld van een organisatie waar al succesvol digitaal is getransformeerd. Van traditioneel postorderbedrijf naar online koploper, met daarbij verregaande automatisering van fulfilment processen. Hoe heeft Wehkamp dit gerealiseerd? Welke rol heeft de klant en data hierin gespeeld? Welke rol speelt procesmanagement hierin?

 • Transformatieproces; welke succesfactoren kunnen worden onderkend?
 • Digitale transformatie binnen logistiek; wat betekent dit in de praktijk?
 • Procesmanagement in een transitieproces; positie en toegevoegde waarde

Sander Bolmer

Sander Bolmer MBA is binnen Wehkamp manager warehousing & distributie en is daar werkzaam sinds 2008. Vanuit die rol is hij nadrukkelijk betrokken bij het continu verbeteren van fulfilment processen van Wehkamp en de realisatie van het geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle dat eind 2015 haar deuren opende. Ook vanuit zijn achtergrond in procesmanagement consultancy is werken met en verbeteren van processen een belangrijke drijfveer

PLENAIR
16:10 - 16:50

Business Innovation through technology

Organisaties krijgen volop te maken met digitale transformatie, innovatie vormt hierbij een steeds belangrijke rol. Hoe gaat u uw bedrijf transformeren en blijft u de concurrentie voor in een tijdperk van cloud, mobile, sociale media en big data. Jan-Willem gaat in op voorbeelden van organisaties die bezig zijn met de digitale transformatie en hoe ze technologie inzetten om efficiënter te werken of nieuwe diensten en verdienmodellen ontwikkelen.

 • De gevolgen van nieuwe technologische ontwikkelingen voor organisaties (praktische voorbeelden)
 • Invloed en gevolgen van digitale transformatie op de businessprocessen
 • Internet of Things (IoT) als nieuwe vorm van transparantie
 • De rol van Big Data bij de digitale transformatie van organsiaties

Jan-Willem de Koster

In zijn huidige rol als innovatie manager bij SAP Nederland B.V. werkt Jan-Willem samen met klanten, partners, incubators en universiteiten waarbij hij zoekt naar samenwerkingsmogelijkheden om te innoveren met technologie. Jan-Willem spreekt regelmatig op evenementen en modereert workshops waarbij hij zijn passie voor technologie, sport, design thinking, customer experience en storytelling en SAP’s product strategie deelt. Daarnaast schrijft Jan-Willem regelmatig blogs gericht op innovatie.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.