Sessies

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 1. 21e eeuws procesarchitectuur, voorwaarde voor sturen op klantwaardeNIEUW!

Sturen op klanttevredenheid = uit
Sturen op klantwaarde = in

Klanttevredenheidsmetingen zijn old school, Customer Emo-mapping is hip. Zijn je procesontwerpen wel klaar om deze emotionele klantbeleving te vertalen in handelen? En zijn je processen scherp genoeg ontworpen om te dienen als analysekader?!
Renco Bakker (BPM Consult) gaat graag het gesprek met u aan om te kijken waar de uitdagingen liggen voor uw organisatie.

Over Touchpoints, Physical Evidence & Service Blueprinting nieuwe stijl.

Renco Bakker

Organisatieadviseur, oprichter/eigenaar van BPMConsult en (mede) auteur van 'Management van processen', 'Het Procesmanagementmodellenboek' en 'Horizontaal organiseren'.

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 2. Transformeren door innoverenNIEUW!

De drang om te innoveren is groot. Dit komt mede door de nieuwe mogelijkheden op het gebied van communicatie- en informatietechnologie. Innovatie gaat vaak gepaard met het aanpassen van het bestaande businessmodel. De gevolgen daarvan zijn groot en vaak merkbaar voor de hele organisatie. Transformatie van de organisatie is dan ook onvermijdelijk.

  • Hoe realiseer je betrokkenheid vooraf en zorg je voor voldoende draagvlak?
  • Hoe voorkom je de angst voor de verandering?
  • Creër de noodzakelijke transformatie van binnenuit en
  • Ervaar hoe dit op relatief eenvoudige wijze kan worden geïmplementeerd.

Richting, vertrouwen & transparantie

De uitgangspunten die we bij RASCI Methode B.V. gebruiken om deze transformatie van binnen uit op te wekken lichten wij graag tijdens de themasessie 'Transformeren door innoveren' toe. Slimmer Samen Werken.

Arno Schilders

Organisatieadviseur en mede oprichter van RASCI Methode B.V. en mede auteur van 'Transformeren door innoveren'. Zet zich al 25 jaar in om procesgericht denken en horizontaal organiseren in organisaties praktisch vorm te geven. Ik geloof erin dat je met de juiste mensen aan tafel meer kunt bereiken en faciliteer op deze manier succesvol verandering in organisaties.

Koos Leeuwenstein

Organisatieadviseur en mede oprichter van RASCI Methode B.V. en Cofano Software Solutions B.V. Na jaren van begeleiden van organisaties middels de RASCI Methode zijn hiervoor de benodigde webtools ontwikkeld bij Cofano. Daarbij worden organisaties professionaal ontzorgd met state of the art tools voor Procesmanagement (PM), Verbetermanagement (IRIS) en Risicomanagement (RAS).

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 3. De 8e verspilling in lean: talent!NIEUW!

Hoe maak je optimaal gebruik van de kennis en ervaring in je organisatie. Lean is een cultuuromslag. Het succes staat en valt met de mensen in het bedrijf. Niets doen met ideeën van medewerkers levert gedemotiveerde medewerkers op.

  • Hoe benut je het aanwezige potentieel optimaal?
  • Maak van de criticasters de promotors van de verandering
  • Zorg dat de verandering gedragen wordt door medewerkers en management

Paul Zunderdorp

L6S black belt en partner bij Qolor bv gaat hierover met u in gesprek en geeft vanuit zijn ervaring tips en trucs waarmee u verder kunt.

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 4. Eet smakelijk; het proces doet de restNIEUW!

Om te bewegen is er ruimte nodig. Het digitaliseren van processen zou deze bewegingsvrijheid ook wel eens in de weg kunnen komen te staan. Tijdens de lunch geven we u vooral de ruimte om te genieten van de maaltijd en krijgt u de kans om te vragen hoe wij de digitalisering van processen in de praktijk aanpakken. De tools van ManualMaster gaan hier namelijk ver in -van CAPA’s en risicomanagement tot checklists en registraties- maar hoe houdt u structuur zonder de bewegingsruimte van het individu te beperken?

Johan de Rooij

Sales manager bij en lid van het management team van ManualMaster. Hij beschikt over jarenlange ervaring als het gaat om organisaties uit allerlei branches begeleiden richting een beter en vooral zinvoller Kwaliteitssysteem. Johan stelt dat de toekomst in het verleden verscholen ligt en kijkt op die manier naar effectiviteit en efficiency van Kwaliteitssystemen en -processen.

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 5. Digitalisering zonder processen is: 01100010 01110101..NIEUW!

Digitalisering zonder processen is: 01100010 01110101 01101100 01101100 01110011 01101000 01101001 01110100

Digitaal is hip. Natuurlijk gebruiken organisaties al jaren digitale hulpmiddelen, maar door de huidige ontwikkelingen zien we dat steeds meer processen volledig digitaal uitgevoerd kunnen worden. Ja, u leest het goed; processen. Elke organisaties heeft ze en hoewel de inrichting daarvan ongetwijfeld verandert door digitalisering, blijven het de dingen waarmee u “doet wat u belooft”. Vaak worden processen gezien als saai. Da’s zonde, want om processen uit te voeren, besturen en verbeteren komen bijna alle aspecten van een organisatie bij elkaar; mensen, informatie, besturing en wellicht ook digitale hulpmiddelen. Digitaliseert u ook met een helder beeld van hoe het u beter in staat stelt uw processen te laten doen wat u belooft of is digitalisering een doel op zich?

Emiel Kelly

Emiel Kelly is officieel trainer/coach Business Process Management, maar deelt z’n belevenissen en mening al enkele jaren als Procesje. Twitter: @Procesje

LinkedIn

Marco Bijl

Marco Bijl is business and process designer Bijl-BPEC/Dorel Juvenile Group en heeft internationale ervaring met het Business Model Canvas, strategische roadmaps, Process Management en ISO 9001:2015. Hij is mede ontwikkelaar van het Process Model Canvas. De tool is niet gebaseerd op control maar op vertrouwen en communicatie tussen elkaar. Deze aanpak heeft Dorel Juvenile Group Europe (Maxi-Cosi) als 1 van de eerste geholpen met een ISO 9001:2015 certificaat in 13 landen.

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 6. Anders omgaan met risico's in de digitale wereldNIEUW!

Centraal bij deze thematafel staat de zogenoemde risicoparadox: Risicomanagement lijkt hoogst noodzakelijk om de uitdagende doelstellingen van organisaties in de digitale wereld te realiseren. Toch blijkt uit allerlei onderzoek steeds weer dat het lang niet overal breed, diepgaand en met bewezen effectiviteit toegepast. Hierbij komen de volgende vragen op tafel: is dit herkenbaar? Is dit erg en waarom wel of niet? Wat zouden oorzaken kunnen zijn? Wat kunnen of moeten we er aan doen? Dit alles met als doel om effectiever om te kunnen gaan met onzekerheid in de digitale wereld.

Martin van Staveren

Dr.Ir. Martin van Staveren MBA is adviseur/eigenaar van VSRM. Hij helpt organisaties in diverse sectoren met risicogestuurd werken. Martin is daarnaast kerndocent, onder andere aan de postacademische masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente. Hij promoveerde op het implementeren van risicomanagement in organisaties. Hij is auteur van Risicogestuurd Werken in de Praktijk.

Sessie
12:10 - 13:20 [VOLGEBOEKT]

Tafel 7: De plug&play-organisatieNIEUW!

Samenwerken in het digitale tijdperk: hoe doe je dat?

In het boek ‘De plug&play-organisatie’ worden de vier principes uitgelegd van digitale samenwerking waarmee bekende organisaties nu al succesvol zijn. Vervolgens worden de vier stappen op weg naar een plug&play-organisatie uitgelegd. Zo wordt u een wendbare organisatie die meedoet in het digitale tijdperk.

Aan de tafel gaan we met elkaar in gesprek over de principes van de plug&play-organisatie.

Maurits Kreijveld

Futuroloog en strategisch adviseur op het gebied van innovatie, digitalisering en nieuwe verdienmodellen. Meer over zijn werk: wisdomofthecrowd.nl

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 8. Leading with LeanNIEUW!

The success of Lean must be built upon the engagement of our people and the application of Lean Thinking. Leading with Lean is an approach to Leadership that delivers superior value for our customers through high performing teams. It essentially creates Lean Thinking, Lean Practicing Leaders.

In Philip's book 'Leidinggeven aan lean transformaties' he explains the 4 Leadership styles required to achieve Lean Leadership.

 

Philip Holt

Philip Holt is Hoofd van Operational Excellence, Philips Accounting Operations en ervaren 'Change Leader' met een track record op het gebied van continue verbetering. In zijn werkgebied - wereldwijd in Europa, Azië en Amerika-, combineert hij het aanpassen aan de culturele verschillen met behoud van trouw aan de blauwdruk. Voordat hij bij Accounting Operations kwam, leidde hij de ontwikkeling van het Philips Lean Excellence Model en was hij Programmamanager voor de Consumer Lifestyle Sector End2End Program, een belangrijk onderdeel van Philips Accelerate! Transformatie.

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 9. StrategieNIEUW!

In de nieuwe economie overleven en daar sterker uit tevoorschijn komen. Kan dat? Dat is het onderwerp dat ik tijdens de lunch met u wil aansnijden. Ik zou hierbij twee thema’s met u willen bespreken die ik ook in De Wendbare Organisatie aan de orde heb gesteld.

1. Organisaties moeten (beter) omgaan met onzekerheid en complexiteit tijdens het (her)ontwerpen van de strategie. Welke mogelijkheden bieden design thinking en strategievisualisering om effectiever te anticiperen?
2. Organisaties moeten permanent reageren op veranderende klantvoorkeuren en ontwikkelingen in de omgeving. Kunnen we sneller en beter manoeuvreren door delegatie van verantwoordelijkheden en het inrichten van een leersituaties, bijvoorbeeld met PDCA?

Leo Kerklaan

Mr. Leo Kerklaan is directeur Franeker Management Academie en Associate Partner Passionned Group. Leo Kerklaan is organisatie-adviseur, docent en auteur. Hij richt zich op strategisch prestatiemanagement. Invalshoek is daarbij de lerende organisatie. In ‘De Cockpit van de Organisatie’ zet hij uiteen hoe een management dashboard wordt ontwikkeld en gebruikt. In zijn nieuwe boek ‘De wendbare organisatie’ staan benaderingen voor transformatieprocessen zowel op strategisch als operationeel niveau centraal, zoals in de masterclass aan de orde komt.

Sessie
12:10 - 13:20

Tafel 10. Gelukkig weet ik niets van ICTNIEUW!

Dit is nog steeds een veelgehoorde kreet bij zichzelf respecterende topmanagers. Maar mag je daar wel trots op zijn ? Wat dient een manager, opdrachtgever of trekker van een verandertraject eigenlijk wel te weten van informatiemanagement, agile, zaakgericht werken, doelarchitecturen en datapakhuizen? En waarom? Hoe formuleer je de juiste opdracht en hoe organiseer je het verandertraject. Welke veranderaspecten van digitaal werken moet u zeker niet onderschatten en wat betekent het voor de rol van opdrachtgever of projectleider? Graag voer ik de discussie met u over goed opdrachtgeverschap aan digitaliseringstrajecten.

Marjan Schils

Drs. Marjan Schils, projectleider/transitiemanager, op dit moment werkzaam als transitiemanager digitale dossiervorming bij gemeente Zaanstad (a.i.), auteur Digitale transformatie, ZO doe je dat. Het werk kan slimmer, gemakkelijker en plezieriger. Vanuit dat motto helpt Marjan (semi)publieke organisaties bij het lean, digitaal en zaakgericht inrichten van hun dienstverlening. Ze combineert daarbij bedrijfskundige kennis met expertise op het gebied van leiderschap, communicatie en cultuur. Haar project bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied werd bekroond met de Eenvoudig Beter trofee 2015.

Patricia Croese

Ir. Patricia Croese (CPIM), werkzaam als programmamanager bij I-interim Rijk, auteur Digitale transformatie, ZO doe je dat. Patricia helpt als programmamanager organisaties in het bedrijfsleven en binnen de overheid bij de transitie naar Lean, digitaal en zaakgericht werken. Haar programma bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ontving de Eenvoudig Beter trofee 2015. In haar aanpak legt zij de verbinding tussen landelijke ontwikkelingen, klantbehoefte, processen en informatievoorziening. Haar specialisatie is regievoering binnen complexe ketens.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.